tisdag 16 september 2008

Äppelterapi

Studiedag från skolan och helt plötsligt är allt tråkigt och det finns ingenting här hemma att göra. Min pyssel-gen vaknade till liv från den tillfälliga dvalan och skrek äpplen. Snälla Data-Jocke var hit under helgen och med sig hade han massor med äpplen. Jag satt Edvin i arbete med att skala äpplen och han skalade och skalade och skalade och ..... Antagligen var det rätt rogivande för han sa inte mycket utan han bara fortsatte att skala.

Det blev äppeldricka á la Petronella, Saffransinkokta äpplen, torkade äpplen och sedan gjorde vi klyftor på resten och la i frysen för framtiden.

Har hunnit med att fixa lite i badrummet idag också. Kan inte låta bli att visa ett litet smakprov från vårat badrum nu. Vi hade lite svårt att bestämma vilket handfat vi skulle ha. Det löste sig rätt så smidigt när vi insåg att det vi hade förut passade perfekt även i det nya badrummet. Inget annat är ju nytt i det här huset så varför inte??!! hihi!!


Förut satt det vita luckor på skåpet med dom är nu ersatta av ett grått tyg, passar perfekt mot det gråa golvet. Det har tagit tid men den som väntar på nå gott... Ann-Charlotte skrev till mig att dom har borstat tänderna i köket i 1,5 år nu så våra 4 månader är ju inte så länge...eller??? Ni som inte besökt hennes blogg ska göra det bums!! Just nu har hon en tävling som jag ska vinna!! Jo visst Anna, Lycka till!! Såg att hon hade tröstpris och antagligen kommer det tillfalla mig istället, med tanke på mina tidigare prestationer, hahaha!!!

Nu ska jag krypa ner under täcket med mina duntofflor, flanellpyjamas och vetevärmare och klura ut en vinnarmotivering för den där lilla betongtavlan ska bli min!

Gonattkramar Lillstugans Anna

3 kommentarer:

Tinnar och torn sa...

Hejsan! Hoppas det blir bra med drickat :o) Saffransinkokta äpplen..mmm det lät gott...kanske man skulle prova...
Du har en utmaning att hämta hos mej...om du vill... Kram Petronella

Ann-Charlotte sa...

Jag ska också göra lite äppel stuff (paj tror jag). Äppel dricka låter gott ;0)
Jag väntar med spänning på ditt inlägg om tavlan.
Kramisar
Ann-Charlotte

Ann-Charlotte sa...

hahahaha. Den va jätte bra...vi får se hur det går ;0)
Kramisar
Ann-Charlotte