måndag 15 september 2008

Torpliv

Hela vår familjen har tyckt att det är ganska charmigt att leva lite som i ett torp, men då var det sommar. Hösten är nu här och med den kom också den mindre glammiga sidan av torplivet. Att kliva upp på morgonen och det är 17 grader inne är inte så mysigt, att efter snart fyra månader borsta tänderna i köket är inte lika kul längre, och att först få klä på sig för att låna svärfars dusch i hans källare går inte längre lika lätt som förut. Allt hänger på att rören i badrummet inte är dragna för vattnet samt för golvvärmen, vilket innebär att resten av huset är utan värme. Har halvt som halvt blivit lovad att det ska ske på onsdag men vågar väl inte riktigt hoppas än.

För att vi ska få värme inne har det blivit nödvändigt att elda i vedspisen. Och till det hör att jag och den svarta lilla saken i köket inte kommer så bra överens. Fin är den och nästan som ett smycke i köket...
...men när det kommer till att elda i den då går det inge bra. Antagligen beror det på eldaren själv men hon har nu hittat en vän som får fart på den svårflirtade svarta saken.
Så nu gasar vi på och skön värme sprider sig nu för tiden i vårat lilla "torp".
På kanten av den murade spiskåpan ovanför spisen och vedspisen syns några gamla kryddburkar. Dom är ett av mina bästa loppisfynd någonsin. Hittade dom på Lions loppis i Bäsna för flera år sedan och kärleken till dom är lika stark än.
Ha det bra!
Kram Anna

9 kommentarer:

me and alice sa...

Hej Anna!
Vad fint ni har i köket med den g amla spisen... Vad mysigt att elda i den och höra hur det sprakar! Vi har ingen ved spis i köket just nu... Kryddburkarna är jättecharmiga. Förstår att du gillar dom.
Tack snälla du för utmärkelsen. Åh, vad snäll du är!!!
Tusen kramar till dig!
//Susanne

me and alice sa...

Jag igen...
Den svarta stolen blev hur snygg som helst!!
kram

Lilla huset på prärien sa...

Hej Anna!

Vad trevligt att hitta hit. Bor också i ett hus där värmen inte är den bästa. Vi får elda i öppna spisen så det blir varmt om morgnarna... men kollar på olika lösningar. Kanske blir det en värmepump.

Gillade också den svarta stolen! Jättefin!

Mvh Jenny

Tinnar och torn sa...

Hejsan tjejen! Du behöver absolut inte be om ursäkt för att du inte svarat eller kommenterat. Låt aldrig bloggen bli någon belastning eller något måste. Du skriver inlägg eller kommenterar när du har lust och tid. Jag blir aldrig syrak om det så tar skitlång tid. Ojsan...shit jag låter som värsta hitlern...det var inte meningen, haha. Men jag har sett så många som skriver om sitt dåliga samvete för att de inte uppdaterat på länge eller skrivit tillräckligt många kommentarer. Nä... våga vägra stressblogging säger jag bara...;o) Kram Petronella

Ann-Charlotte sa...

Jag ääälskar min vedspis. Jag lagar all mat på den sommar som vinter. Gubben brukar ju morra lite när jag sätter igång den när det är typ 30 grader varmt ute. Men jag tycker det blir godare mat hehe. Tidningspapper o björknäver funkar best för mig när jag ska tända + att jag öppnar ytterdörren så det blir bra drag. Det är ju ofta så att vi har tilläggsisolerat ett timmerhus och den gamla ventilationen försvinner som vedspisen behöver för att inte ska ryka in. Då brukar det hjälpa med att öppna ett fönster eller en dörr på glänt för att få igång eldandet ;0)
Lycka till med eldningen
Kramisar!
Ann-Charlotte
PS vi borstar fortfarande våra tänder i köket...för vi har inte vattnet kopplat till handfaten än...det har varit en så där ett och ett halvt år nu grrrrrr.

Ann-Charlotte sa...

titta in till mig senare om du känner för det ;0)
Jag har en liten tävling..lilla jag har haft över 1000 besök, så himla kul.
Kramisar!
Ann-Charlotte

Skatan sa...

Hej frun! Här var det mycket vackert att inspireras av. Gillar den svarta stolen du målade om!! Är lite svag för grått och svart just nu. Kanske beror det på hösten?

Nåväl, kul att hitta hit!

Ha en fin kväll hälsar,

Anna

Anna-karin sa...

Hej kalla Anna:) Jag grejjar också med gas och det är ju ganska spännande i sig... Men jag fattar verkligen vad du menar. Bygget tar ju sin tid och allt blir INTE klart när man själv vill det. Håll ut det kommer att bli toppen när det blir klart. Många kramar //Anna-karin

Skatan sa...

Hej och tack!

Vad glad jag blir :)

Kram.