måndag 29 september 2008

Späckhuggare

Nu känns det att hösten är här.


Bilder tagna nu på morgonen med dimman vandrande över sjön.

Idag ska jag erkänna något. Jag har köpt en korg med färdigplanterade höstväxter. Ja nu har jag sagt det. Den stod där och såg så fin ut och skrek till mig " Köp mig så slipper du hålla på och plantera själv!". Och tänk att det gick så bra, fint blev det också.
Nästa erkännande kommer här. Min mamma ringde och frågade om jag ville köpa gula kantareller. En snäll farbror som bor granne med dem plockar och säljer sedan för 50 kr/kg. Ja det var ju inget att fundera över.
2 kg blev det och dom smakade faktiskt lika gott som egenplockade.
Igår var lilla Nelly här, ja hennes mamma och pappa var med dom också. Jag har fått det stora förtroendet att vara Gudmor åt Nelly och hon är mitt favoritsyskonbarn, och det enda, än i alla fall.
En liten bestämd fröken som vet vad hon vill

Nu springer jag från faster

Nu glömde jag bort vad det var jag skulle

Ja just ja, jag skulle ju plocka ett löv....

...sen springer jag från faster igen

Nu över till Dagens tips. Det är premiär för dagens tips här på Höjens Lillstuga. Det första tipset riktar sig till mina kära bloggkollegor som tampas med samma problem som jag. Nämligen att få våra kära män att göra som vi vill. Det finns nu en vetenskaplig metod för att lyckas. Behandla din man som en späckhuggare. Nä riktigt så var det inte. Så här var det....

Tänk som en djurtränare: Ge partnern beröm – och få som du vill
Vill du få din partner att gå ut med soporna eller ungarna att plocka upp tvätten från golvet utan tjat?
Nu finns ett simpelt sätt att nå dit. Använd djurtränarnas metod!
Med positiv förstärkning kan du lära späckhuggare att göra konster och hundar att jaga fåglar. Borde det då inte fungera på människor att belöna de bra beteendena och ignorera de negativa?

Journalisten och författaren Amy Sutherland från USA bestämde sig för att ta reda på det – och studerade hur späckhuggaren Shamu tränades i Sea World i San Diego.
Resultatet blev boken ”Vad Shamu lärde mig om livet och kärleken”, där Amy Sutherland beskriver hur hon fick ett bättre äktenskap genom att tänka som en djurtränare.
Före experimentet var Amy Sutherland ett riktigt tjatmonster. Hon gnällde om allt: sin mans bilkörning, hans illaluktande kläder på badrumsgolvet, hans skäggstubb ... Men efter att ha studerat djurtränares förmåga att se positiva handlingar lärde hon sig att belöna sin man. Det räckte med ett enkelt tack om han diskade.
”När min man kunde sola sig i min uppskattning började han raka sig oftare och förbättrade sin bilkörning. Och de gånger jag bad honom om hjälp med något reagerade han fortare”, berättar Amy i sin bok.
Men djurtränartekniker är inte bara bra för äktenskapet. Boken utlovar mycket mer. Bland annat att du blir en mer harmonisk människa och att du lär dig läsa av signaler hos människor innan de får utbrott.

Har börjat kalla Erik för Willy för att lättare få känslan av späckhuggare och det går riktigt bra. Lite spänt blev det förstås igår när jag kröp ner under täcket och viskade "Willy"....

Kram Lillstugans Anna

9 kommentarer:

me and alice sa...

Vilken makalös utsikt ni har!!
Korgen med höstblomster är jättefin!!
Tack för tipset om gubarna!! Går det fortare att få som man vill om man kallar dom för Willy?!*fniss*
Ha en bra vecka!!
kram Susanne

Lillstuga sa...

Tänkte på späckhuggaren Willy i "Rädda Willi" filmerna , Bäst att förtydliga att det inte var Willy i "Bygglov" som jag tänkte på igår kväll!!
Kram Anna

Tinnar och torn sa...

Okey, ska testa det där :o) Vilken fantastiskt fin utsikt ni har. Nu blev jag ännu mer taggad att rensa nere vid vårsjö. Därär så många träd så man ser den knappt! Ha en bra vecka/Kram Petronella

Dalatorpet sa...

Hehe när ska du låta din nyfikenhet ta överhanden??

Viola sa...

HEJSAN, VILKEN UNDERBAR PLATS NI BOR PÅ , KÄNNER AV LUGNET PÅ ERA BILDER, GU VA SKÖNT ATT DT ÄR FLER SOM SPAR TID PÅ "FÄRDIGT" FINA RENSADE SVAMPAR OCH VACKER BLOMGRUPP, FNISS OCH DU TACK FÖR TIPSET, SKA PRÖVAS, MEN VI FÅR SE OM DET GÅR ATT LÄRA GAMLA HUNDAR ATT SITTA, HA EN BRA VECKA, KRAM VIOLAN

Anonym sa...

Hej! Vad fint med den färdiga korgen med höstblommorna i. Här e också höst nu har kommit över helgen och idag. Men vi får se positivt på det snart e det jul och sen blir det ljusare igen. Tiden bara rusar iväg. Det e juvlig utsikt ner mot sjön. Ha det så bra allihopa.
Kram från Skåne.

Stina sa...

Vilken söt liten flickakotte. Vilka fina kläder hon har på sig. Vaälsans fina. Kramis gumman

Anna-karin sa...

Du är ju Heeelt SANN!!! Jag brukar säga "ÅÅÅÅH vad du är staaark, vilka muskler du haaar...":) Då brukar det gå vägen för det mesta. Det är så fint på morgonen vid sjön nu, jag håller på att köra av vägen vid vågen varje morgon när jag ska till jobbet för att det är så vackert:)
Kräm //Anna-karin

Skatan sa...

Hej och tack för raderna!

Meeen vilken utsikt ni har - helt underbar!! Där skulle jag gärna vilja bo. Här ser vi rätt in hos grannarna. Ett tvättäkta radhus är vad jag kan stoltsera med ;-)

Kram och godkväll.