lördag 13 december 2008

Tant utan huvud

Igår packade jag och pojkarna in oss i bilen och for genom snökaoset till min mamma. Varje år brukar vi nämligen samlas hos dem för att baka pepparkakor.
Idag var det dags att ta fram alla formarna och kavla upp ärmarna. På med huckle på huvudet och fram med degen. Barnen är laddade och sätter igång att baka. Vi vuxna kan inte hålla oss och det slutar alltid med att alla försöker få sig en bit deg, en kavel och lite plats på en plåt till årets kreationer.
Edvins bidrag till årets bakverk blev bland annat "en tant utan huvud" som han uttryckte det.

Innan vi invaderade mammas kök och vände upp och ner på allting passade jag på att ta lite bilder. Min mamma är väldigt pysslig och hon älskar att gå på loppisar och alltid har hon något projekt på gång. Ja ni förstår kanske var jag fått mina gener ifrån.

Hon har ett skafferi i köket som man kan gå in i och det är väl här som man kan fundera över om vi är släkt egentligen. Tvärt emot mig så har hon sådan ordning att man lätt kan ta några foton utan att ens behöva snygga till först. Hon har ingen aning om att jag tagit dessa bilder. Som tur är så förstår hon inte hur hon ska lämna en kommentar här så ni slipper läsa hennes ramsa av ord när hon skäller ut mig.
Nädå, det skulle hon aldrig göra. Hon är världens bästa mamma och världens bästa mormor till mina barn. Här är hon i egen hög person, med huckle på och allt.

Trevlig tredje advent önskar vi i Lillstugan. Imorgon ska vi försöka ta lite nya bilder på bygget så ni får se hur det går.

Kram Lillstugans Anna

4 kommentarer:

Viola sa...

Så mysiga pepparkaksbilder med härliga bakverk, så rart du skriver om din mamma, hon ser verkligen ut att ha det så hemtrevligt hemma med fina gamla saker, hoppas er luciadag varit mysig, sitter i stugan i mörkret, bara nattugglan VIOLA som fortfarande är vaken som vanligt, kram

Tineling sa...

Vilken julstämning jag får!!! Som hämtat från nån Astrid Lindgren film!! Kram Tina

Lallis - liv och leverne sa...

Härliga bilder!!
Kram Lallis

andra anna sa...

Imponerande ordning i skafferiet. kram