lördag 20 december 2008

Julhyllning

Julen för mig, förknippas med värme, kärlek, familj, glädje och framför allt barn. Dessa helt underbara små varelser som får en att känna den djupaste av kärlek.

Över hela världen finns det barn. Alla dessa barn har det inte lika bra. Detta gör media oss väldigt medvetna om. Det ordnas galor för att samla in pengar och att ha ett fadderbarn i något land långt bort är ganska vanligt.

Det är på nå sätt lättare att ta till sig, att barn långt från oss inte har det så bra. Att tänka tanken på att barn här precis där vi bor inte har det bra är svårare. Men de barnen finns också. De uppmärksammas också i media men i ett negativt sammanhang. Det är egentligen inte barnen och världen ur deras perspektiv som visas utan det är alltid socialtjänsten och deras agerande som uppmärksammas.
Ena gången har de inte gjort något när ett barn inte haft det bra och andra gången har de gått in med åtgärder där det inte behövts. Alldrig får vi se när ett barn för första gången får uppleva en jul utan en massa elände, eller får gå till skolan i rena och hela kläder, utan oro för hur det kommer vara hemma när hon/han kommer hem. Det finns barn som varje dag får det mycket bättre tack vare vår socialtjänst.
Små faddergalor ordnas i det tysta när kontaktpersoner och familjehem rekryteras.

De sliter och jobbar på i uppförsbacke, för en alldeles för låg lön och ofta med sin egen hälsa som insats. De gör detta för de har en inre drivkraft om att vilja påverka och göra gott.

Så här kommer min julhyllning till alla som arbetar inom socialtjänsten i detta avlånga land, och en speciell kommun här i Dalarna kommer förhoppningsvis förstå att det är Er jag i första hand tänker på. Ni är bäst!!

Bilder från Country by mail. Klicka på bilderna för att komma dit.

2 kommentarer:

LantlivsAnette sa...

Halloj där..
Du undrade om vi har någon tv..joråå..men den är så ful så den visar jag inte gärna..
Den är till vänster i vårt vardagsrum, det kan man nog ana lite då man ser hur jag har varit tvungen att möblera..
Vilket fint bygge ni gör på ert hus, ska bli roligt att få se mera av det sedan..
Ha det så bra och GOD JUL
Kraam Anette

mig & alice sa...

Så sant, så sant...ni gör ett fantastiskt jobb.
Ville kika in här för att önska Dig och de dina en riktigt skön och God Jul.
Julekramar i massor.
Melinda