måndag 18 augusti 2008

Snart 400 besök

Inom kort slår räkneverket över till 400 på besöksräknaren, tjo hoo! Detta firades med kräftor ikväll! Tack Tomas för dom goda kräftorna, vilken skillnad mot köpta! Nu över till en liten sammafattning av dagarna som gått och som saknas på bloggen. Känner en viss press från trogna läsare att snabbt få in ett nytt inlägg så ni får något att läsa.

På torsdag kväll packade vi in oss i bilen och brummade ner till Ängelholm. Vi hade bokat sängplats hemma hos Ernie och Birgitta i Vejbystrand. På fredagen när vi vaknat passade vi på att gå ner till standen.
Det var så härligt och ett paradis för våran snäckplockare.
Det slutade med att snäckplockaren kom på att han skulle bada. Snäckplockarens lillebror låg skönt i vagnen och väntade.

Så med vagnen full med snäckor och en huttrande kalsongklädd snäckplockare gick vi hemåt. På eftermiddagen åkte vi ner till Helsingborg och checkade in på hotellet. På kvällen for vi tillbaka till Vejbystrand för att avnjuta grillkungens välmarinerade biffar, mums.

Lördag morgon började med en härlig hotellfrukost, ja vi åt igen ja. Dagen tillbringade jag och barnen tillsammans med Anna-Karin och hennes barn. Vi strosade runt i Helsingborg och senare på eftermiddagen tog vi en tur över till Helsingör. Både jag och Anna-Karin hade kunnat knata runt där hela eftermiddagen, det var så mysigt. Vi avslutade med glass från en gammal glassbutik med egentillverkad glass och egna våfflor, mums vad det var gott!!

Man kan nästan tro att det här är en matblogg och allt ätande gör att jag får fundera på att åka tillbaka till Danmark för att köpa en kurvestol. Korgstol heter nämligen så i Danmark och jag skulle behöva en sådan efter allt ätande, hihi.
Medan vi njöt av god glass och jobbade på våra kurvor höll våra goa karlar på att gno och putsa på bilarna inför söndagens stora bilträff.
Ja ni vet ju att bilar spelar en STOR roll i våran familj och så även i Anna-Karins familj. Det var alltså dags för årets största bilträff på Vallåkra. 20 000 besökare och 1500 tävlande bilar. För er som inte vet vad dom tävlar i så är det snyggast bil i olika klasser.

Allt putsande lönade sig och Erik tog hem första pris i sin klass och Lars tog en andraplats i sin klass, en klart godkänd insats från våra Falukillar i årets Vallåkraträff!
Här är en stolt kille med en stor pokal som ni kan förstå redan är helt inne på vad han ska hålla på med när han blir stor.
Ja som ni kan förstå har vi haft en härlig minisemester som avslutar ett skönt sommarlov när allvaret börjar i morgon.
Kramar Lillstugans Anna

4 kommentarer:

Anonym sa...

Godmorgon! Vad fin strand vi har i Vejbystrand, det hade jag ingen aning om. Vad roligt att det blev en lyckad helg för er, om än lite sen hemgång. Idag börjar jag kl. 10.00 kom hem 23.35 igår. Var runt och besökte 2 slott. Vi hörs och ses ju snart igen. Kram från ett regntungt skåne.

Anna-karin sa...

Tjohoo och grattis till 400!!
Aa vi hade det bra i H-borg men det kunde varat liite längre bara. Nu har ni snäckor som ni ka lukta på hela vintern och drömma er tillbaka eller framåt till nästa sommar<3 A-K

Anonym sa...

Vilken trevlig "minisemester" Jag har saknat ditt bloggande i några dagar. Du måste fixa så att du kan blogga mobilt :) kram

migoalice sa...

Hej du :-)
Vilken härlig minisemester ni verkar ha haft, Barnen nöjda, mammorna nöjda och papporna likaså :-).

Jag skulle också vilja åka över till Hölsingör och strosa, vilket år som helst nu :-).

Ha det så gott.
Kraaam
Melinda