söndag 27 september 2009

Underbar

Ibland kan en mening i en låt fastna på min hjärna. Har jag tur kan det vara en bra mening och den kan göra mig glad. Ibland kan det få mig att tänka efter och börja fundera över något som jag inte tänkt på förut. Ibland kan det få mig att börja gilla en artist som jag inte gillat förut. Det sistnämnda hände nyligen. På radion spelade dom "Don´t leave Me" med PINK. En mening där lyder så här:

"I forgot to say out loud how beautiful you really are to me"


Den meningen får mig verkligen att tänka efter. Har jag på sistone talat om för Erik hur underbar han är för mig? Har jag sagt det till mina barn?


Det är ord som vi ska slösa med och inte alls spara på!! Gå nu och tala om för dina nära och kära hur underbara de är och ge dem en stor kram.

Den här ljuvliga ljuskoppen är designad av Anna-Karin och finns att köpa på Norrgården vid Gruvan i Falun. Om ni inte varit där kan jag rekomendera att ni genast beger er dit. De har öppet torsd-söndag 11-17.

Anna-Karins alster finns även att köpa hos mig & alice i Säter.

En stor söndagskram från Lillstugans Anna

tisdag 22 september 2009

Ett litet livstecken...

...från Höjens Lillstuga kommer här. Jag vet inte var tiden tar vägen riktigt. Jag har haft så fullt upp att jag knappt hunnit med att starta datorn. Känner lite dåligt samvete mot alla mina trogna läsare för att det inte kommit något inlägg på ett tag.
Bild lånad av Par Courrier

Under tiden vi varit borta har vi hunnit med att fira våran STORA kille Edvin på hans 10-årsdag. Känns inte klokt att han är 10 år, var har åren tagit vägen. Det värsta är att jag också måste ha blivit 10 år äldre??!! Det är då jag inte riktigt får ihop ekvationen.
Bild lånad av Par Courrier
Mellan firandet av vår 10-åring har jag lyckats igen med att dra igång ett nytt projekt. Erik säger att han håller på att få hjärnblödning på mig. I fredags innan vi skulle ha kalas fick jag nog på våran hall och kände att jag kunde minsann inte ta emot några gäster som den såg ut. Jag hämtade en pensel och lite färg och började måla. Vitt såklart. Och gissa om det blev bra!! Men blev det helt klart?? Nä just precis. Så nu har jag en halvfärdig hall och en otålig Erik som återigen fick rätt om att jag är duktig på att dra igång saker här hemma men mindre bra på att avsluta dem.

Bild lånad av Par Courrier

Vad ska man göra när det bara ploppar upp idéer hela tiden och man inte kan hålla tillbaka utan bara måste genomföra dem helst på stuts?? Finns det någon hjälp att få???

Inga egna bilder den här gången utan ni får en dos av butiken Par Courriers inspirerande bildbank. För er som har brist på inspiration och energi kan kika in där, ni andra som är mer som mig kanske först ska fundera över som det är så lämpligt för er just nu.

Kram Lilstugans Anna

tisdag 8 september 2009

Snart måste jag verkligen...

...börja jobba igen!! Ja nu är det nog dags att jag börjar jobba igen. Går här hemma och tänker alldeles för mycket.

Igår hörde jag på radion att det visst kommit en undersökning där de studerat var män och kvinnor spanar. Alltså spanar som i spanar in det andra könet.

Män är bäst på att spana, 43 minuter varje dag slänger de blickar efter oss kvinnor. Deras favoritplats att göra detta på är mataffären.

Kvinnor däremot har fullt upp med att tänka på vad de ska handla när de är på mataffären. Våran favoritspaningsplats är krogen/puben och vi lägger endast ner 20 minuter/dag till detta.

I vår familj är det till 99,9% jag som gör alla inköp i mataffären. Jag har många gånger muttrat lite för mig själv, ibland även högre så att andra (läs Erik) också kan höra att det vore ju förträffligt om även Erik kunde handla ibland. Jag kanske istället ska vara glad över att han aldrig är på mataffären och springer. Om han helt plötsligt säger att han kan åka och handla kanske jag ska bli orolig. Eller kan det vara för att han inte vill att jag ska åka dit för att kanske bli spanad på. Nu är den chansen minimal då jag alltid har med mig minst ett barn och han visar alltid demonstativt att han inte är särskilt förtjust i mataffären.
Lika sällan, eller rättare sagt ännu mer sällan befinner jag mig på krogen. Alltså inte mycket spanande för mig heller. Rättvist kanske man kan säga??!
Förstår ni nu varför jag måste börja jobba igen?? Behöver verkligen få något annat att sysselsätta mitt huvud med än att gå runt och analysera en egentligen helt onödig undersökning.
Ha en bra dag!
Kram Lillstugans Anna som nog måste åka och handla lite idag igen!

onsdag 2 september 2009

Ett hål i väggen...

...ett gammalt fönster och lite skir spets. Ja vad kan man sno ihop med dessa ingredienser

Ni som varit med ett tag vet att under tiden vårat hus var under uppbyggnad kantades våran tillvaro av diskussioner och ibland var vi riktigt oense om någon detalj. För det mesta så löste sig allt när Erik insåg att min idé var bäst. Men ibland fick även jag ge mig och Erik gick segrande ur striden. Ett stort dilemma var vart vi skulle sätta tv:n. När man till råga på allt lever med en som ska ha det största och bästa av allt tekniskt så är det ingen liten tv vi pratar om. 50" tv att placera, inte det lättaste fast rummet är 45kvadrat.

Till slut enades vi om att göra en liten tv-hörna i det stora rummet. Alla kablar och sladdar gömdes i väggen och även alla tekniska prylar så som dvd och förstärkare. Det blev endast ett hål i väggen kvar.
Så här såg det ut först.
Nyligen hittade jag ett fönster på Gruvgatan 13 som passade för det lilla hålet perfekt.
Lagomt slitet och med en helt underbar spets från mig & alice blev det inte så tokigt.
Den kassa fotografen har verkligen inte lyckats med varken fånga rätt ljus eller de rätta vinklarna och därmed ges ingen rättvis bild åt det lilla fönstret men ni får använda lite fantasi.
Känns lite som att visa upp en inte allt för attraktiv sida av sitt hem, men vi har en tv och nu får ni se den.
Ha en fortsatt skön dag i blåsten!!
Kram Anna