fredag 29 maj 2009

Lite färg

Ja tänka sig, allt är inte vitt här hemma. En byrå har fått lite färg på sig och det bröt av fint mot allt det vita. Det är svårt att tänka sig att det lilla rummet som vi nu bara går igenom för att komma ut till vardagsrummet förut fungerade som ett kombinerat sovrum, allrum, tv-rum, data-rum samt lekrum, ja för barnen naturligtvis. I spegeln kan kan skymta några inbyggda Billybokhyllor med glasdörrar och tyg innanför.

På väggarna sitter tapeten Elsa, ljusgrå från Sandberg.

Ha nu en skön helg och speciellt alla mammor som vi hyllar på söndag när det är Morsdag.

Kram Lillstugans Anna

torsdag 28 maj 2009

20%

På lördag tycker jag att du ska ta gubben eller tanta med dig och fara till Säter. Extra kul är det ju om gubben är från tex Mjölby.Som ni vet har jag en favoritbutik och det är ju "mig & alice" som ligger i Säter. På lördag är det 20% rabatt på allt i butiken. Alltså, ta en tur till Säter och kika in till Melinda och njut en stund av allt fint hon har i butiken.
Ja, och glöm inte bort att handla för tusan!
Kram Lillstugans Anna

lördag 23 maj 2009

Bal

Igår gick studentbalen i Ludvika av stapeln. På eftermiddagen samlades alla för att sedan åka genom stan i sina fina bilar. I år var det min lillasyster och bonussysters tur att äntligen få vara med. Först lite poserande i trädgården hos mamma innan de var dags att åka iväg. Min syster står till höger, de andra är hennes kompisar. Sedan bar det av in till stan i en snygg bil. Här kommer de åkande i Eriks kompis bil.

Lite mer poserande.
Nu har vi även hittat på våran bonussyster Lina.Hoppas ni hade en helt underbar kväll!

Kram en stolt storastyster

måndag 18 maj 2009

Rena julafton

Helgen har tillbringats ute på logen. Har påbörjat arbetet med att gå igenom alla kartonger av saker. Gamla, nya, slitna, hela, fina och fula prylar fanns det gott om. Gjorde så att jag började göra en hög med sådant som ska vara kvar, en hög för skräp och en för säljas.

Det var inte så lätt som det låter det. Antagligen hade jag prickat in min rensardag en sådan där dag när man inte alls känner för att slänga något, inte heller att tänka att prylen skulle säljas fungerade. Fick lov att skärpa mig när högen bra-att-ha-kvar-prylar nästan var störren än innan jag började. Efter det flöt det på bra och jag lyckades få till en stor hög med säljasaker vilket lovar gott inför sommarens loppis kan jag säga.

Det är konstigt att man kan glömma bort att man har vissa saker. För ett par veckor sedan var jag på loppis och stod och höll i en gammal plåtburk. Tänkte att den här skulle passa bra, blev lite snål när jag såg priset och behöll mina slantar istället. I lördags när jag gick igenom en kartong hittade jag exakt en sådan burk, hade ingen aning att jag hade en sådan, det är skoj, som julafton nästan!

En tur till Ikea förra helgen blev det och en vit fottölj fick komma med oss hem. Den ljuvliga pläden kommer från Alvas hus.


Ha en skön vecka!


Kram Anna

torsdag 14 maj 2009

Kloka ord

På onsdagkvällarna kl 21 sänds två av mina favoritprogram samtidigt, Leila och Grey´s Anatomy. Har gjort så att jag tittar på Leila först, vilket innebär att jag missar ca halva Grey´s men så har det fått bli. Igår när jag slog över till femman var det en liten tjej som var sjuk och på väg att dö, väldigt sorgligt. Det sorgliga ökar bara i styrka och till slut sitter jag och snyftar med tårarna sprutande och näsan droppande. Jag blir som uppslukad av det som händer och mina snyftningar övergår till en hysterisk gråtattack. Och då, reklam! Vem sjutton kan bryta för reklam bara sådär? Först har de lyckats med att få en hel drös överkänsliga mammor/pappor att gråta hejlöst för att sedan flika in reklam när det är som sorgligast.
Snyftande går jag ut och sköljer av mitt rödgråtna ansikte, passar på att borsta tänderna och försöker intala mig- Anna, det är ju bara på film.

Tillbaka i soffan igen i tron om att nu har det gått över. Nä du, det hade det inte. Klarar av att gråta ytterligare och börjar nu fundera över om det inte borde finnas en lag som reglerar graden av sorglighet. Allt annat regleras och styrs av lagar och förordningar. Det borde faktiskt vara straffbart att sända allt för sorgliga tv-program. Ja ja, man kan ju låta bli att titta, men när det överumplar en så totalt är det ju svårt att värja sig i tid.
Tack vare lite hjälp har jag nu kommit på var presenten från Erik ska få sin plats. Presenten var en linnevepa med orden Älska Glömma Förlåta. Den sitter nu på väggen bredvid min säng, den är nu alltså det sista jag ser innan jag somnar och det första jag ser när jag vaknar. Kloka ord och man kan ju efter behov läsa dem i en annan ordning.
Ha en fortsatt bra torsdag!
Kram Lillstugans Anna

måndag 11 maj 2009

Loppis

Sommaren närmar sig och med den alla härliga loppisar att besöka. En favorit är ju me and alice -Susannes loppis. Den är ett måste för alla loppisfantaster.

I juni kommer även portarna slå upp till Höjens loppis, till Eriks förtjusning kan jag tillägga.

Det har varit en hel del planerande men nu är förberedelserna igång. Alltså kommer den här sommaren inte bara betyda att jag samlar på mig en massa prylar utan jag kommer även att sälja bort en HEL del bra att ha fina saker under sommaren. Som planerna ser ut nu kommer vi att ha öppet varje lördag men vi återkommer naturligtvis om mer detaljer senare.

Tänkte visa några fler bilder på matplatsen i vardagsrummet. Det har tillkommit lite saker och börjar nu likna bilden jag har i huvudet.
Några hyllor har kommit upp på väggen samt även några krokar. Hugo har fått en egen liten stol som hans mormor hittade på loppis för en tia, blev kanon med lite färg.

Matplatsen blev ljus och med den härliga utsikten ner mot sjön blev den en favorit, så det blir en del spring eftersom köket ligger i andra änden av huset, en rullvagn kanske är att fundera på, hihi.


Ha nu en bra vecka!

Kram Lillstugans Anna

torsdag 7 maj 2009

Kalas igen

Det lilla födelsedagståget fick ut och tuffa igår igen. Den här gången var det inte en etta som fick åka med utan en tvåa och en trea, ja nu var det visst så att det egentligen skulle vara en annan ordning på siffrorna men vem bryr sig.

Det kalasades hela dagen och huset svämmade över av folk som kom långväga för att gratta födelsedagsbarnet. Nä det var inte riktigt så. Jag, barnen och farmor åt tårta och hade det gott. Senare på kvällen när Erik kom hem hade han varit förbi mig & alice Melinda och köpt en present till mig, men den får ni se en annan gång, en riktig 10-poängare men då hade han ju en expert till hjälp också.

På dagarna brukar jag lyssna på radion och igår pratade de om att träffa en partner via internet. På P4 var det föresten, ja jag vet vad ni tänker nu, men kolla in tåget och ser ni siffrorna, jag trodde aldrig att jag skulle föredra Centralen istället får Pop Nonstop på P3 men nu har det hänt. Ja nu var det inte val av kanal som jag skulle diskutera utan internets betydelse för att möta människor man annars inte skulle ha mött. Jag har nämligen genom bloggen mött så otroligt många underbara människor som jag annars inte skulle ha mött. Bland annat Melinda, som skickade med Erik en present till födelsedagsbarnet. Blev så ivrig att jag missade att fota men det lilla paketet var så fint och innuti låg de söta salt och pepparströarsetet. Tack!!

Underskatta inte internets betydelse när det gäller att träffa nya människor. Chansen att möta en likasinnad måste vara tusen gånger större än någon annanstans och det kan ibland bli rena lyckträffen!

Ha nu en bra dag och ta väl hand om nära och kära!

Kram Lillstugans 32-åring.

måndag 4 maj 2009

Barnarbete och fint väder

Det fina vädret har resulterat i att datorn har stått helt övergiven. Ingen har velat gå in och umgås med den när det är så härligt ute. Inga inlägg här på bloggen alltså och samtidigt har jag missat en hel drös med härliga inlägg från alla andra inspirerande bloggare. Idag är vädret lite sämre och jag kan med gott samvete sätta mig och njuta några ögonblick när jag kikar in till mina favoriter.

Vi har tillbringat en del tid med att städa upp i trädgården och med en stor gård tar det sin lilla tid. Tur är det då att man har en bunt barn som kan hjälpa till. Med varsin räffsa fick de ge sig på häckarna och alla löv.
Det ska börjas i tid, men Hugo såg mest sur ut och började muttra om att det var för dåligt betalt.
Han spanade in något annat skoj.
Och sedan stack han iväg.
De stora grabbarna håller på att bygga en flotte, den ska undersökas!

Det ska bli skoj att se om de lyckas få den att flyta, hela vintern har de snickrat på sitt projekt.

Ha nu en skön vecka och fler inlägg kommer inom kort.

Kram lillstugans Anna