söndag 26 april 2009

En hel drös med bilder

För tredje helgen i rad har vi kalasat på tårta. Inte bra för inför beach 2009, tur man har en egen strand, hihi.

Tänkte visa lite bilder på hur det blev med de gamla pardörrarna som var ett Blocketfynd.
Räcket och grinden är på plats. Grinden är inlämnad och målad i samma färg som trappan och räcket. Eriks idé och det blev kanonbra!
Ingen behöver längre fundera vad som finns under trappen då det tydligt framgår av skylten.
Vi har lagt in golvvärme i hela utbyggnaden, inte inkopplat än, vi satt även in en täljstenskamin ifall det skulle bli riktigt kallt någongång och vi skulle bli lite frysna, vilket händer ganska ofta i fryslorten Annas värld.
Ville vänta med att visa bilder till vi bott in oss och fått lite saker på plats men vi har liksom börjat gilla den lite kala och aningen sterila inredningen, haha. Nä då, lite mer ska vi väl få in men vi har inte så bråttom med det. Och för er som undrar så bor vi faktiskt här och barnen får leka. Bildbevis finns!

Ha en fortsatt skön söndag!

Kram Lillstugans Anna

måndag 20 april 2009

Rik

Visst är det en härlig känsla när man känner sig rik. Jag menar inte rik i den bemärkelsen att man har mycket pengar. Säkert skönt det med. Nä jag menar rik på underbara människor runt omkring sig. Mina underbara barn, kära sambo, familj och inte minst mina vänner gör att jag känner mig så rik. Att jag känner så här idag beror på en alldeles särskild vän. En vän som alltid får mig att må bra. Det kan ibland gå ett tag mellan att vi pratar men det spelar liksom ingen roll. Ibland behöver man inte ens säga nå och ändå förstår man varandra. Den känslan är skön.
Min särskilda vän som gjort att jag känner mig extra rik idag är Anna-Karin. Hon har en alldeles egen keramikverkstad. Atmosfären där gör att man bara vill stanna kvar och skapa. Inte så bra för henne för hon får inte så mycket gjort när jag kommer dit. Idag har jag varit där och stört henne lite. När jag strosade runt och tittade på hennes vackra saker hittade jag något hon slängt i ett hörn. Skräp sa hon. Absolut inte sa jag!

Små, helt underbara skyltar i keramik.
Tror jag lyckades övertala henne att det inte var skräp när jag beställde ett helt gäng med lite olika text på.

Den lilla skylten med texten "Kärleken" får hänga bredvid brudkortet på Eriks mormor och morfar, de var gifta i över 50 år och det måste väl ändå vara kärlek.

Ha nu en bra vecka och ta hand om era kära!

Kram Lillstugans Anna

söndag 19 april 2009

Grattis Hugo!

Grattis mamma och pappas lilla plutt som idag fyller 1-år!!
Hurra hurra hurra hurra!!

tisdag 7 april 2009

Obekväm känsla

Förra veckans semestertripp ner till Skåne resulterade ju som sagt i en rejäl förkylning men lite annat trevligare fick också följa med hem. I Ystad hittade jag en trevlig butik Levande hem, där fanns det mycket fint. Bland annat hittade jag lite saker till Hugos rum.

Det är inte riktigt klart för inflytt i hans rum än, men snart så.

Igår var jag och barnen iväg på eftermiddagen och handlade. Man behöver trots förkylningar mat i kylen. När jag sedan står i kassan med en halvfull kundvagn, känner jag mig rätt obekväm. Närmast bakom mig står en man, så där lagom stilig, på väg hem från jobbet, lagomt stressad, med en LITEN kundkorg, med något avancerat skaldjursaktigt som både är inbakat och utbakat. Själv står jag och lassar upp väldigt oavancerade saker som pommes, korv, och annat som "normala" människor äter.

Samtidigt retar Edvin Hugo, snoret rinner gult ner mot munnen på Hugo, ibland bubblar det till. Jag känner mig aningen svettig, är det möjligen en plötslig feberattack? Nu har Edvin fått Hugo att träna på de höga, och då menar jag riktigt höga tonerna.

Snoret det bubblar ännu mer. Inget papper att torka med, ska jag ta jackan? Bestämmer mig för att inte göra det. Känner att jag måste säga något för att visa att så här är det minsan inte alltid. Låtsas vara lite förvånad och säger: Nä men Hugo hur du ser ut?? Var kom det där snoret ifrån?

Jag undrar vad han tänkte på där han stod med sin minikundkorg och avancerade varor? Ja jag kan bara gissa.

Ha nu en jättebra dag och byt kö nästa gång ni ser en stressad mamma med förkylda barn!

Kram Lillstugans Anna

lördag 4 april 2009

Välbehövd rekreation

Lite semester var precis vad vi behövde. Fullproppade med ny energi brummade vi i torsdags hemåt från skåne. Trångt i bilen var det efter allt shoppande, och som om inte det var tillräckligt, när ingen såg på så smet en sådan där envis förkylningsbacill in också. När vi väl var hemma hade bacillen gjort sitt och smittat ner både Hugo och mig som då var genomförkylda. Själv hade den hoppat av, antagligen i Mjölby där vi stannade till en sväng.

Hur som helst, vi har haft några underbara dagar i det vackra Skåne. Blir bara mer och mer förtjust i detta landskap ju mer jag är där.

Vi har bott hos goda vänner i Vejbystrand, bara några hundra meter från havet. Jag och Edvin älskar havet och kan inte få nog av att vara på standen. Det var lite blåsigt ett par dagar men sedan blev det bättre.
Mamma fastnade inte bara i sanden med vagnen utan för en gångs skull fastnade även hon på bild.
Nu ska jag och min förkylning gå och sova.


Gonattkramar från