onsdag 27 augusti 2008

Baciller vid skolstart!

Tänk att det är lika varenda år barnen börjar skolan efter sommarlovet. Snoriga och hostiga traskar dom iväg till skolan för inte vill de vara hemma heller, man kan ju missa något med kompisarna. Trött och slö har även våran dator blivit och vi misstänker också här någon form av virus. Den har heller inte varit sig lik sen åskan slog ner i somras. Så nya delar är beställda och ikväll kommer Jocke, våran datakille, att ta med sig datorn hem och pyssla om den ett tag. Jag hoppas innerligt att den snabbt kommer tillbaka från sin lilla rekreation.

Tävlingen är inne på tredje dag och bidragen börjar komma in. Det här var verkligen kul! Juryn kommer inte att få en lätt uppgift när den ska utse en vinnare.


Vinnaren har förhoppningsvis en fot som känner sig lite naken och vill ha den lilla lampkjolen i vitt linnetyg med en söt spets på.

Tack Petronella som har den fina bloggen Tinnar och Torn för att du gjorde lite reklam för min lilla tävling!

Kramar Lillstugans Anna

tisdag 26 augusti 2008

What a beautiful morning!

I morse efter vi gått med Edvin till skolbussen gick Hugo och jag en promenad. Det var så skönt och helt utan att jag tänkt på det gick jag och nynnade på "What a beautiful morning", hihi. Sen gick vi hem igen och åt lite frukost och läste nyaste Lantliv. Båda var vi rätt nöjda, jag med min tidning och Hugo med sin favvoleksak!
Kom ihåg tävlingen! 6 dagar kvar nu!

Kram Lillstugans Anna

måndag 25 augusti 2008

Tävling!

Trogna läsare kanske kommer ihåg tävlingen om ett växhus. Jag hade lite för mycket tid över och fick ju för mig att tävla om ett växthus (Fingrar). Vinnare är nu presenterad och jag vann inte, nä det är helt sant, trots mitt lilla rim som var så kul!!

I lördags var jag på loppis och det var riktigt skoj! Vi var på väg till Berget på kräftskiva och vi passerade en liten loppis hos en farbror mitt i skogen mellan Sunnansjö och Saxdalen utanför Ludvika. Det som var skoj var att det verkligen var billigt. Tänkte visa ett par fynd nu men ni får se fler sedan.

För detta betalade jag 10 kr! Ja då är det riktigt skoj!

Idag på förmiddagen kom symaskinen fram och det blev en till lampkjol. Jag har nämligen tänkt att det är dags att ha en liten tävling här på bloggen. Alla läsare har nu möjlighet att vinna den lilla lampkjolen. Det enda ni behöver göra är att med max 25 ord motivera varför ni ska vinna. Ni har fram till söndag kl 24.00 på er och vinnaren presenteras på måndag om en vecka.


Lycka till!

Kramar Lillstugans Anna

fredag 22 augusti 2008

Oj vad det finns mycket att välja på...

Badrummet börjar ju bli klart och det är dags att leta fram rätt inredning nu. Och det är ju inte helt lätt. Vi har i alla fall hittat en dusch som vi gillar.Från Svedbergs kommer den.
Sen när det gäller att hitta rätt handfat så var det inte lika lätt. Skulle vilja ha ett gammalt pottskåp med ett litet runt handfat, ungefär ett sånt här...
...med en annan blandare.

Sen vill jag ha en bänkskiva av sten över tvättmaskinen, precis en sådan här...

..av kalksten. Tung, dyr och JÄTTEFIN!!

Och det här var kärlek direkt, vet inte om den kommer att passa in men åhh vad den är fin!!

Mellan allt letande smet Hugo och jag iväg ner på stan och passade på att besöka den nya loppisen, Bergstenska Gården på Engelbrektsgatan, med hem fick ett par gamla örngott följa, blev så fina på kökssoffan.

Lite egentid blev det sedan tillsammans med symaskinen och en kudde med lite rosa detaljer blev till.


De små söta skålarna för ljus kommer från "Precent". Lampkjolen är egentillverkad och foten är ett fynd från Myrorna som blev så fin med lite vit färg.

Så nu är det här inlägget äntligen klart. Tror jag slagit världsrekord i längsta tid det tar att skriva ett inlägg. Börjde kl 11.30 och nu är kl 19.01, det kom lite annat mellan några gånger kan man säga.
Kramar Lillstugans Anna

onsdag 20 augusti 2008

Sakta men säkert

Tak och ytterväggar ska vara klara innan vintern kommer, säger Erik. Och javisst händer det grejer här. Igår kom några snören upp som säkert fyller sin funktion, men jag vet inte alls vad den är. Fyra personer var de och visst blev det bra!
Sen fick dom visst lite annat att tänka på. En tidning från Helsingborg hade dykt upp och kanske var dom med, det måste först undersökas innan vi fortsätter med snörsättningen!

Ikväll kanske toaletten kan komma på plats, hoppas hoppas. Så här blev iallafall resultatet från våra kakelkillars slit.

Hur en kakelkille arbetar finns åter som en favorit i repris under "Tillbaka på rätt spår igen". Nu ska jag titta efter en bänkskiva som ska vara i badrummet och lite blandare och skåp. Imorgon får ni förhoppningsvis se vad det blir.

Kramar Lillstugans Anna

måndag 18 augusti 2008

Snart 400 besök

Inom kort slår räkneverket över till 400 på besöksräknaren, tjo hoo! Detta firades med kräftor ikväll! Tack Tomas för dom goda kräftorna, vilken skillnad mot köpta! Nu över till en liten sammafattning av dagarna som gått och som saknas på bloggen. Känner en viss press från trogna läsare att snabbt få in ett nytt inlägg så ni får något att läsa.

På torsdag kväll packade vi in oss i bilen och brummade ner till Ängelholm. Vi hade bokat sängplats hemma hos Ernie och Birgitta i Vejbystrand. På fredagen när vi vaknat passade vi på att gå ner till standen.
Det var så härligt och ett paradis för våran snäckplockare.
Det slutade med att snäckplockaren kom på att han skulle bada. Snäckplockarens lillebror låg skönt i vagnen och väntade.

Så med vagnen full med snäckor och en huttrande kalsongklädd snäckplockare gick vi hemåt. På eftermiddagen åkte vi ner till Helsingborg och checkade in på hotellet. På kvällen for vi tillbaka till Vejbystrand för att avnjuta grillkungens välmarinerade biffar, mums.

Lördag morgon började med en härlig hotellfrukost, ja vi åt igen ja. Dagen tillbringade jag och barnen tillsammans med Anna-Karin och hennes barn. Vi strosade runt i Helsingborg och senare på eftermiddagen tog vi en tur över till Helsingör. Både jag och Anna-Karin hade kunnat knata runt där hela eftermiddagen, det var så mysigt. Vi avslutade med glass från en gammal glassbutik med egentillverkad glass och egna våfflor, mums vad det var gott!!

Man kan nästan tro att det här är en matblogg och allt ätande gör att jag får fundera på att åka tillbaka till Danmark för att köpa en kurvestol. Korgstol heter nämligen så i Danmark och jag skulle behöva en sådan efter allt ätande, hihi.
Medan vi njöt av god glass och jobbade på våra kurvor höll våra goa karlar på att gno och putsa på bilarna inför söndagens stora bilträff.
Ja ni vet ju att bilar spelar en STOR roll i våran familj och så även i Anna-Karins familj. Det var alltså dags för årets största bilträff på Vallåkra. 20 000 besökare och 1500 tävlande bilar. För er som inte vet vad dom tävlar i så är det snyggast bil i olika klasser.

Allt putsande lönade sig och Erik tog hem första pris i sin klass och Lars tog en andraplats i sin klass, en klart godkänd insats från våra Falukillar i årets Vallåkraträff!
Här är en stolt kille med en stor pokal som ni kan förstå redan är helt inne på vad han ska hålla på med när han blir stor.
Ja som ni kan förstå har vi haft en härlig minisemester som avslutar ett skönt sommarlov när allvaret börjar i morgon.
Kramar Lillstugans Anna

onsdag 13 augusti 2008

Skoj innan allvaret börjar igen

Vi har verkligen försökt ta till vara dagarna nu innan skolan börjar igen. Igår och idag har gården varit full av barn. Idag låg de i vattnet tills de nästan var blå om läpparna innan de ville komma upp. Det känns som att de försöker hålla kvar sommaren in i det längsta. Igår bestämde de att sova i tält i natt. Så just nu ligger det ett gäng söta barn ute i ett tält på gården. De har gjort så fint med ett litet bord, med en rutig duk på, undrar vem de fått det ifrån, hihi.
Det slutar nog med att jag har sovande barn överallt här inne i morgonbitti.
Gonattkramar Lillstugans Anna

tisdag 12 augusti 2008

Försök till ett seriöst bloggande

Det kom inte in många kommentarer på badrummet....det är nog bäst att hålla fast vid min gamla teori om att inte visa något innan allt är helt klart.
Jag tänkte istället visa några bilder från en butik som skulle kunna få mig att åka till Danmark. Butiken heter Ville Kulla och har så mycket fint.
På bilderna som följer kan man ana en tapet som jag är helt såld på. Visade den för Erik och han föreslog att vi skulle lämna en bild på den till Göranssons färg, så att dom kan ta reda på vad tapeten heter och var vi kan hitta den. Gissa om jag blev förvånad, är ju van att argumentera lite innan jag, inte alltid, men ofta får som jag vill.


Kram Lillstugans Anna

måndag 11 augusti 2008

Tillbaka på rätt spår igen

Lovade ju i starten av den här bloggen att det skulle komma att handla om vårat bygge. Här kommer därför en uppdatering om vad som händer här hemma. Gräv-Tomas har gjort sitt jobb och vad jag kan se så blev det ju bra. Utbyggnaden blir 42 kvadrat på plattan, alltså 84 kvadrat. Nedre plan blir vardagsrum och på övre plan blir det två sovrum och en hall med en pysselhörna för mig.

Och sen över till badrummet. Sedan sista veckan i maj har vi varit utan badrum. Jag har hela tiden försökt att inte klaga men nu kan jag erkänna att jag är j...... trött på att inte ha ett badrum. Det blir aningen krångligt, ja jag behöver inte gå in på några detaljer.

Kakelkillarna var i alla fall här idag och nu är väggarna klara. I morgon kommer dom och fogar väggarna och sen ska golvet göras klart. Dom lovade ett badrum klart att använda i slutet på veckan. Precis lagomt till vi åker bort.

Här kommer en bild utan kakelkillar den här gången så ni får en liten glimt av hur det kommer att bli.Ja ni kan ju gissa om jag är glad att dom är här, så badrummet äntligen blir klart menar jag.

*Favorit i repris*

Gonattkramar Lillstugans Anna

Höjen/ Världen

Förundras över hur många det är som engagerar sig i debatten kring Kina som värdland för OS. Kraven på att ha åsikter i allt är i dagens informationssnabba samhälle stora och kan ibland för mig kännas helt omöjliga att uppnå. Anna-Karin skrev om sin kluvenhet inför OS i sin blogg och jag kände att jag inte hade någon åsikt i OS-debatten. Måste erkänna att jag faktiskt inte har någon egen inställning till att Kina arrangerar OS. Däremot har jag en inställning här på bloggen som tyvär varit fel redan från start. Detta har säkerligen varit väldigt frustrerande för er som läsare, och även för mig. Igår sent på kvällen kom jag på att det visst gick att ändra på inställningen om vilka som kan lämna kommentarer. Från nu så kan vem som helst lämna kommentarer och min älskade etta kommer förhoppningsvis inte vara ensam längre.

Så mitt bidrag till världen och som ska visa att jag vet att den existerar kommer här.

Jag har nyligen upptäckt en fotograf som för mig varit okänd. Han heter Anders Ryman och har under de senaste åren ägnat sig åt att skildra händelser i människors liv runt om i världen. Ett barn föds, ett par gifter sig eller en gammal människa begravs. Händelser som vi människor har ett behov att markera med en cermoni eller rit.

Här kommer några bilder från hans bok "Livets steg".
Bilderna är otroligt vackra men känslan går tyvär inte att överföra till datorn.
Nu har jag varit tillräckligt kulturell för en evighet framöver.
Kramar Lillstugans Anna

fredag 8 augusti 2008

Proffs/Amatör

Först vill jag säga tusen tack för alla kommentarer och alla uppmuntrande ord.
Ville bara prova på hur det kändes att få skriva så. Funderar på vad det är som gör att Mari som har "Guldkant på Livet" vid detta tillfälle har 52 kommentarer på sitt senaste inlägg medan jag har min stadiga etta. Jag är så nöjd med min lilla etta och menar inte att klaga på nå sätt, Anna-Karin du är verkligen min stammis och skillnaden mellan 0 och 1!
Så här kommer lite om vad som kan hända en helt vanlig dag i en amatörs liv.

Började dagen med att gasa på med symaskinen och sydde en lite påse som får hänga vid vedspisen. Perfekt att lägga udda grytlappar i.
Dagen fortsatte sedan till en välsorterad mataffär här i närheten. Då trädgården saknar äppelträd införskaffades lite goda Transparent blanche och lite annat smått och gott.
Av äpplena blev det en god paj á la Anna-Karin (se gårdagens inlägg på hennes blogg). Oj oj vad den var god. Under tiden den stod i ugnen blev det lite Kolasnittar á la Leila.
Efter det satt jag mig vid köksbordet med lite paj och vaniljsås och senaste numret av Lantliv.
Sitter och smaskar paj och förundras över hur proffs kan få till det så himla fint. Önskar att jag hade en gnutta av den fantasi dom verkar ha. Sen vänder jag blad och får se att "min" gamla tändsticksask är med. På bilden ovan kan man ana en tändsticksask som är klädd i ett fint papper. Kul att dom snott "min" idé tyckte jag och känslan av amatör mattades av.
Kramar Lillstugans Anna



torsdag 7 augusti 2008

Hektiska dagar fyllda av spänning!

Dags för en liten kort summering av hur den senaste tiden har spenderats då den uppenbarligen inte tillbringats framför datorn.
Förra torsdagen kalasades det på massor av tårta.

Här är den söta prinsessan på sin födelsedag.

Solen gassade, barnen lekte och föräldrar slappade i skuggan. Åska mullrade på håll. Efter kalaset åkte vi hem och då var det dags att äta igen, man kan tro att vi inte gör annat än äter. Men i alla fall så sitter vi i köket och äter, åskan mullrar fortfarande, men en bit bort. Sen plötsligt knäpper det till inne vid datorn och vipps så var datorn kaputt. På en microsekund var nätverkskort och tangentbord trasigt. För två år sedan slog åskan ner här men då gick allt sönder så den här gången hade vi tur. Så igår kom datorn tillbaka från våran data-kille Jocke som fixat allt åt oss.

På fredagen åkte jag och Hugo ner till Berget och mormor och Janne. Som vanligt saknas inte god mat och massor av ompyssling. Så mätt i magen av honungsstekt lax i gräddsås och pressad potatis satt sen Janne och jag och tragglade allt om tekniska normer och driftsförhållanden inom området godstransporter, vägverkets prov nr 2, 3, och 4 närmade sig med stormsteg.
Fullproppad med god mat och korvstoppad med tekniska normer åkte vi hem på lördag kväll.
Med hem fick även ett par örngott som mamma hittat på en loppis och ett några gamla knappar efter min mormor följa.
Söndagen tillbringades tillsammans med alla böcker för en sista genomgång. På kvällen spårade allt ur och mönsterdjup på däck förväxlades med bärighetsklasser på vägar. Oron inför morgondagens prov gjorde att tårarna kom och pressen på att klara proven blev så stark att jag bara ville skita i allt. Somnade kring midnatt med farligt gods-skyltar på näthinnan.

Upp tidigt på måndag morgon, ner till vägverket, amma Hugo, in och skriva fallstudierna, ut och amma, in och skriva ekonomiprovet, ut och slänga i mig själv lite mat och amma igen, in och skriva sista provet på tekniska normer och ut. Kan tillägga att JAG KLARADE ALLA PROV och känslan som infinner sig behöver jag inte förklara.

På tisdagen packade vi och sen åkte jag och Hugo ner till min kompis Petra som bor i Stockholm. Kvällen tillbringades på hennes inglasade balkong. Alla ämnen gås raskt igenom samtidigt som vi njuter av utsikten.

Under tiden vi varit borta har det hänt en hel del här hemma. Kakel och klinkers har äntligen hittat sin rätta plats och man börjar nu hoppas på ett badrum klart att använda inom ett par veckor. Grävkillen Tomas hade även han hittat hit och högar av massor ligger nu lite överallt och visar att han jobbat på effektivt. Inga kort tagna än, men jag sitter nu redo med kameran för att ut och fota.

Fingrarna flyger över det nya tangentbordet och jag skulle kunna skriva på hela förmiddagen men nu är det en liten krabat här som vill ha min uppmärksamhet. Ha det bra!

Kramar Lillstugans Anna